今週のお題「最近、初めて〇〇しました」
最近初めてバルサミコ酢を買った。
あるイタリアレストランで食べた「カプレーゼ バルサミコ酢仕立て」がとてもおいしく、家でも作って食べてみたくなったのが、きっかけである。
経験を重ねることはとても大事だと感じている。
外食の時は、いつも同じところではなく、なるべく新しいお店を開拓して、未経験のものを食べてみようと思っている。
その方が経験値も上がり、引き出しが一つでも増えると考えているからである。
人と話すときは、できるだけ現在のトピックスや未来についての考えを話題に持ち出そうとしている。
今まで参加した集まりや会食時の話題を考えてみると、過去の話で盛り上がる会は、その次につながることがなかったように思っている。
引き出しを増やしていくために、とりあえず経験してみること、読書することは、意識して続けていきたい。
I recently bought balsamic vinegar for the first time.
I had a Caprese with Balsamic Vinegar at an Italian restaurant and it was so delicious that I wanted to try making it at home.
I feel that it is very important to gain experience.
When I eat out, I try not to always go to the same place, but to try new restaurants and try things I have never tried before.
I think that this will increase my experience and expand my horizons.
When I talk to people, I try to bring up current topics and thoughts about the future as much as possible.
When I think about the conversations I have had at gatherings and meals in the past, I feel that if the conversation was about the past, it never led to anything new.
In order to expand my horizons, I would like to continue to consciously try new things and read books.